“Hâck The Hague”: hoe kan je een organisatie cyberweerbaar maken met een hack-event?

Hoe kan een (overheids)organisatie de kennis en kunde van ethische hackers gebruiken om weerbaarder te worden tegen aanvallen zoals we hebben gezien in Lochem, de Universiteit van Maastricht en recent Hof van Twente?

In het kader van de ‘transparante overheid’ laat gemeente Den Haag de ICT-systemen van de stad en de leveranciers jaarlijks testen door professionele hackers, tijdens het evenement ‘Hâck Den Haag’. Een groot aantal hackers gaat dan gezamenlijk op zoek naar online kwetsbaarheden van de gemeente en haar leveranciers. Maar, hoe zorg je ervoor dat dit goed gaat?

Tijdens de interactieve paneldiscussie spreken we de gemeente Den Haag en Cybersprint (medeorganisator van Hack Den Haag). Vragen komen aan bod als: Waarom zou je dit doen? Hoe krijg je het bestuur van de stad zo ver? Hoe ga je om met de bevindingen? Wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van een dergelijk hack event? En hoe bereik je de hackers?

Deze sessie geeft een goed beeld van de manier waarop je samen met hackers de veiligheid van een stad kunt verbeteren.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

“Hâck The Hague”: hoe kan je een organisatie cyberweerbaar maken met een hack-event?