Bouw en onderhoud van het nationale AI-ecosysteem voor een internationale koppositie

Tijdens deze interactieve panelsessie gaat de Nederlandse AI Coalitie in gesprek met ondernemers, wetenschappers en bestuurders over wat er al is bereikt, maar vooral ook, met inbreng van het publiek, op zoek naar wat er nog moet gebeuren voor een succesvol nationaal AI-ecosysteem.

Vele aspecten komen aan de orde. De ervaring met de bouw van de coalitie in het eerste jaar van het bestaan (van niets tot een sterke samenwerking van vele honderden partijen), wat er wel/niet goed werkt en hoe dat kan worden verbeterd, hoe er verbinding wordt gemaakt met regionale ecosystemen en partijen, wat je centraal en wat je decentraal aanpakt en hoe er optimaal wordt bijgedragen aan én geprofiteerd kan worden van een EU-aanpak. En vooral welk commitment er nodig is om dit door en voor alle partijen tot een duurzaam succes te maken.Vele aspecten komen aan de orde. De ervaring met de bouw van de coalitie in het eerste jaar van het bestaan (van niets tot een sterke samenwerking van vele honderden partijen), wat er wel/niet goed werkt en hoe dat kan worden verbeterd, hoe er verbinding wordt gemaakt met regionale ecosystemen en partijen, wat je centraal en wat je decentraal aanpakt en hoe er optimaal wordt bijgedragen aan én geprofiteerd kan worden van een EU-aanpak. En vooral welk commitment er nodig is om dit door en voor alle partijen tot een duurzaam succes te maken.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Bouw en onderhoud van het nationale AI-ecosysteem voor een internationale koppositie