Decentrale technologie in de praktijk

Decentrale technologieën, zoals DLT/blockchain, ontwikkelen zich in hoog tempo. De grote doorbraak zal in de komende 5 tot 10 jaar volgen, nu publieke netwerken schaalbaar worden en ecosystemen verder zijn ontwikkeld. 2020 markeert de volgende fase van deze technologie, getuige de greep uit een serie belangwekkende ontwikkelingen.

  • De lancering van de volgende versie van het grootste smart contract-platform Ethereum ("ETH 2.0")
  • De lancering van nieuwe platforms zoals Polkadot en Layer 2-oplossingen voor bestaande platforms.
  • EY presenteerde 'Baseline', een open source-initiatief voor zakelijk gebruik van Ethereum
  • Tokenization en Decentralized Finance ontwikkelen zich razendsnel
  • Beursgenoteerde bedrijven in de VS houden bitcoin aan als reservekapitaal, meest in het oog springend Microstrategy dat 425 miljoen USD aan BTC op de balans heeft staan.

In Nederland werkt Dutch Blockchain Coalition (DBC) met het bedrijfsleven, de overheid en onderzoeksinstellingen aan de verdere ontwikkeling van DLT. De eerste projecten zijn inmiddels geïmplementeerd. Tijdens deze sessie delen DBC en de stakeholders van enkele van deze projecten hun ervaringen en spreken zij over hun ambities voor de toekomst. 

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Decentrale technologie in de praktijk