Direct Duidelijk (Brigade)

De overheid moet duidelijk (digitaal) communiceren. Dat betekent: rekening houden met de lezer, een persoonlijke benadering kiezen en ervoor zorgen dat de taal begrijpelijk is. Zodat inwoners overheidscommunicatie (van brieven, tot mails, websiteteksten en online formulieren) begrijpen en weten wat van ze wordt verwacht. Direct Duidelijk helpt overheidsorganisaties hierbij op weg met als doel: begrijpelijke communicatie voor iedereen. Feit is namelijk dat veel overheidsteksten nu nog vaak te moeilijk zijn wat leidt tot negatieve consequenties voor inwoners. Met de toenemende digitalisering van de overheid(dienstverlening) is het juist belangrijk dat overheidscommunicatie duidelijk en begrijpelijk is. Door digitalisering neemt menselijk contact met de overheid af maar de menselijke maat mogen we niet uit het oog verliezen. Iedereen moet namelijk direct goed geholpen worden.

In onze sessie nemen we je mee in het verhaal van Direct Duidelijk. Wat is Direct Duidelijk? Waarom is Direct Duidelijk belangrijk? Voor wie is Direct Duidelijk? We laten deelnemers zien waar ze terecht kunnen voor hulpmiddelen voor duidelijk communiceren zoals voorbeelden van duidelijke teksten, schrijftips, etc. Naast het informatieve aspect, dagen we deelnemers ook uit tijdens een taalquiz.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Direct Duidelijk (Brigade)