Ethisch begeleiden van technologie

Innovatie draagt bij aan de vormgeving van de samenleving. Innovaties die zich ook richten op maatschappelijke doelen zijn vaak het meest succesvol. Hoe kun je niet alleen in het begin, maar juist ook bij breed gebruik op een waardenvolle manier inrichten.

De aanpak begeleidingsethiek is een constructieve manier om op een waardenvolle manier technologie en maatschappij vorm te geven. De aanpak is ontwikkeld door een werkgroep met wetenschap, bedrijfsleven, overheid en sectoren. De werkgroep is met succes toegepast bij de nationale politie, in de zorg en AI, bij de coronamelder, in het onderwijs, een sessie met facebook en meer.

In deze workshop zullen we een korte sessie doen aan de hand van een concrete innovatie en vervolgens de dialoog voeren over het belang van waardenvol innoveren en de rol van een dergelijke aanpak in het innovatieveld.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Ethisch begeleiden van technologie