Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO); wanneer je er digitaal even niet uitkomt

De coronacrisis laat nóg meer dan voorheen zien dat kwetsbare, niet digitaal vaardige, burgers buiten de boot dreigen te vallen in de digitale samenleving.

Zij hebben moeite met digitale diensten en daardoor stapelen hun problemen zich soms op. Voor hen is noodzakelijk dat er een fysiek punt is voor hulp bij digitalisering. Het Ministerie van BZK, de Koninklijke Bibliotheek en de lokale bibliotheken hebben hun handen ineen geslagen en Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) op- en ingericht. In deze fysieke loketten binnen de bibliotheek worden inwoners ondersteund met vragen over de (digitale) overheid. Middels persoonlijk contact en ontmoeting worden mensen verder geholpen.

In deze sessie kom je alles te weten over de ontwikkeling van de IDO’s, en het succes van deze unieke samenwerking op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Wat betekent deze samenwerking voor inwoners en het feit dat er een fysieke plek is waar je terecht kunt om ondersteuning te krijgen bij je digitale vaardigheden?

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO); wanneer je er digitaal even niet uitkomt