Regie op Gegevens: doordacht data delen

De beoogde sessie zal deelnemers (private partijen en publieke sector) bijpraten en enkele vragen stellen: gaat (1) over de uitwerking van het kabinetsbeleid op regie op gegevens zoals in juli 2019 naar de TK is gecommuniceerd; en (2) over een concrete casus, een demo van de Blauwe Knop in 2.0 en Plusversie; en  aspecten daarvan geillustreerd.

Ad 1 richt zich op het delen van persoonsgegevens - zoals bij de overheid vastgelegd - met derden, organisaties buiten de overheid; hoe BZK hier meer funderend de randvoorwaarden (regelgeving, afsprakenstelsel, e.v.) voor vorm aan het geven is - incl. relatie met Digitale Identiteit en de EU-context.

Voor ad 2 richten we ons op een concrete toepassing, hoe de Blauwe Knop werkt, wat idee daarachter is, en regie op gegevens helpt mogelijk maken (bijv de versie die RDW met een verzekeraar voorbereidt om te beproeven; of de 2.0 versie met het schuldenoverzicht); de co-presentator zal VNG-R en RDW duo zijn en we leggen bij die demo en presentie ook de link met Ad 1-onderwerp.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Regie op Gegevens: doordacht data delen