Samenwerken aan de digitale tweeling van de leefomgeving

Onze fysieke wereld en de virtuele wereld zijn te beschouwen als één samenhangend systeem. De fysieke lagen en diensten, data en digitale toepassingen zijn grotendeels onderling verbonden of verweven. Met de enorme hoeveelheden data die voortdurend wordt geproduceerd en veelal voorzien is van een locatiecomponent kunnen digital twins worden opgebouwd. Gecombineerd met AI-technieken en gebruikmakend van ethische principes biedt datagestuurd werken allerlei nieuwe kansen. Innovatieve, slimme diensten kunnen worden ontwikkeld die de kwaliteit van ons leven verbeteren. Of denk aan effectievere manieren om energie in te winnen en te distribueren. Criminaliteit kan beter worden bestreden en we kunnen ook beter voorkomen dat de onderwereld de bovenwereld binnendringt. Pandemieën kunnen op een effectievere manier worden bestreden. De verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit kan worden bevorderd.

In de sessie gaan we met u in gesprek over hoe we deze kansen kunnen grijpen en kunnen bijdragen aan het versnellen van oplossingen voor maatschappelijke opgaven. 

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Samenwerken aan de digitale tweeling van de leefomgeving