Spoedcursus navigeren door een digitale toekomst

Binnenkort verdwijnt een hoop kennis over digitaliseringsvraagstukken uit de Kamer. Een groot aantal kamerleden die op dit dossier zaten, zal immers na deze Tweede Kamer verkiezingen de Kamer verlaten. Het is belangrijker dan ooit dat alle geledingen van de overheid, kabinet en Tweede Kamer scherp voor ogen hebben welke politiek technologische afwegingen spelen in. Van al deze instituten wordt immers verwacht dat zij over digitalisering kritische vragen weten te stellen en gewogen afwegingen weet te maken.

Voor de Commissie Digitale Toekomst van de Tweede Kamer heeft Waag een routekaart ontwikkeld, een navigatiehulp voor onze digitale toekomst. In de Routekaart wordt de methodiek van de ‘Public Stack’ gepresenteerd. De methode helpt om de wereld die schuilgaat achter de technologie bloot te leggen, (onderzoeks-)vragen te formuleren en de kern van het vraagstuk te identificeren. Tijdens de workshop gebruiken we de methode van de Public Stack om een casus te analyseren zodat u na afloop daarover een geïnformeerde discussie kunt voeren.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Spoedcursus navigeren door een digitale toekomst