Veilig ICT inkopen, eenvoudiger dan je denkt

De overheid besteedt veel ICT-diensten en -producten uit aan de markt. Naast de maatregelen die overheden zelf moeten treffen voor hun informatiebeveiliging (genoemd in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid, BIO), wil zij ook dat ingekochte diensten en producten voldoen aan concrete beveiligingseisen. Om die concrete beveiligingseisen te bepalen, hebben de ministeries BZK en EZK het CIP gevraagd een inkoophulpmiddel te ontwikkelen, de ICO-wizard. ICO staat voor Inkoopeisen Cybersecurity Overheid. Door de ICO-wizard breed beschikbaar te stellen willen we leveranciers uitnodigen hun ICT-producten en diensten inherent veilig aan te vieden zodat ook andere afnemers daar hun voordeel mee kunnen doen.

Tijdens deze sessie krijgt u een beeld van de ICO-wizard, de onderliggende ontwerpbeslissingen, haar toepassingsgebieden en de gebruikservaringen.

De ICO-wizard is voor iedereen te downloaden van BIO-overheid.nl. Gebruik ervan kan ook niet-overheidspartijen inspireren bij het bepalen van eisen die zij aan hun eigen ICT-uitbestedingen stellen.'

De presentatie over de ICO-wizard zal door BZK en het CIP worden verzorgd.

* Op dit beeldmateriaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om deze beelden zonder toestemming te hergebruiken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Copyright.

Veilig ICT inkopen, eenvoudiger dan je denkt