Conferentie Nederland Digitaal

Van maandag 18 tot en met donderdag 21 maart 2019 vindt de eerste Conferentie Nederland Digitaal plaats in Theater Gooiland in Hilversum. Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid wisselen kennis uit en slaan de handen ineen om richting te geven aan technologische ontwikkelingen die onze maatschappij en de economie in snel tempo veranderen. Het thema van deze eerste editie is: kunstmatige intelligentie (AI).

Conferentie als katalysator

Digitalisering verandert onze economie en samenleving. Om de kansen die dit biedt te benutten en uitdagingen van deze transformatie aan te pakken is samenwerking nodig. Tussen overheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Het kabinet heeft daarom het initiatief genomen tot de Nederlandse Digitaliseringsstrategie 2018-2021. De Conferentie Nederland Digitaal brengt partijen bij elkaar en is een katalysator voor samenwerking. Hiermee geven we een impuls aan de uitvoering en doorontwikkeling van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Het overkoepelende thema van de conferentieweek is 'kunstmatige intelligentie'. In de programmering komt dit als rode draad terug. Bijvoorbeeld in onderwerpen als wetenschappelijk onderzoek, ethische vraagstukken en maatschappelijke en economische toepassingen. 

Doel is om kennis en inspiratie te delen en acties aan elkaar te verbinden. Dit gebeurt onder andere in debatten, workshops, plenaire sessies en een doorlopende innovatiemarkt. Het programma wordt de komende weken ingevuld.

Kies uw evenement

De Conferentie Nederland Digitaal bestaat uit drie evenementen: het Smart Industry Jaarevent, ICT.OPEN2019 en de Nederland Digitaal Dag. Op die manier brengen we zoveel mogelijk relevante partijen samen. Als bezoeker bepaalt u zelf of u aan één of meerdere evenementen deelneemt. U meldt zich per evenement apart aan.

Over Smart Industry Jaarevent - maandag 18 maart

Het team Smart Industry inspireert en stimuleert bedrijven van groot tot klein om nieuwe technologie en digitalisering toe te passen voor nieuwe business kansen. Met advies, praktische tools, events, workshops, ervaringen van koplopers, kennisexperts, netwerken en regionale proeftuinen om te experimenteren en te leren. Smart Industry Jaarevent is op maandag 18 maart 2019.

Meer informatie en aanmelden: www.smartindustry.nl/jaarevent

Over ICT.OPEN2019 - dinsdag 19 en woensdag 20 maart

ICT.OPEN2019 is het event voor ICT-onderzoek in Nederland. Meer dan 500 wetenschappers en onderzoekers uit het bedrijfsleven, werkzaam in alle disciplines van de ICT, ontmoeten elkaar tijdens deze tweedaagse conferentie. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Informatica Platform Nederland (IPN) organiseren samen ICT.OPEN2019, met als doel het ICT-onderzoeksveld samen te brengen en ook de brug te slaan naar innovatieve toepassingen van ICT onderzoek. ICT.OPEN2019 is op dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2019.

Meer informatie en aanmelden: www.ictopen.nl

Over de Nederland Digitaal Dag - donderdag 21 maart

Tijdens de Nederland Digitaal Dag gaan bedrijfsleven, wetenschap, maatschappelijke organisaties en overheid met elkaar aan de slag over de gezamenlijke uitvoering en doorontwikkeling van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Met rondetafelgesprekken, workshops en presentaties werkt u samen aan de ambitie om Nederland ook in de toekomst tot de top van de wereld te laten behoren. Het overkoepelende thema van de dag is Kunstmatige Intelligentie (AI). Het programma bestaat uit een plenair ochtend- en middagdeel met daar tussen 40 sessies. Deelnemers kunnen maximaal 4 sessies volgen. Het programma wordt nog verder uitgewerkt en is per medio februari beschikbaar op deze website. 

Aanmelden Nederland Digitaal Dag

De Nederland Digitaal Dag is een semi-open evenement waarbij een goede verdeling van publieke, private en academische deelnemers wordt nagestreefd. Naast het versturen van persoonlijke uitnodigingen wordt ook een open inschrijving gehanteerd. Indien nodig (bij een hoog aantal aanmeldingen) wordt een selectieprocedure gestart. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de juiste balans van de bezoekers in het werkveld van digitaal Nederland. 

Voor de open inschrijving kunt u zich tot en met vrijdag 22 februari 2019 aanmelden via onderstaande link. Na aanmelding ontvangt u op 4 maart een bevestiging van registratie of het bericht dat u op de wachtlijst bent geplaatst. 

Meld u nu aan voor de open inschrijving

Initiatiefnemers Conferentie Nederland Digitaal

De Conferentie Nederland Digitaal 2019 is een publiek-private samenwerking en een initiatief van het kabinet. Organiserende partijen zijn onder andere de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Smart Industry en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Locatie

Theater Gooiland
Emmastraat 2
1211 NG Hilversum
www.gooilandevents.nl