AI Europese aanpak

Praktische informatie

Datum: Donderdag 21 maart

Tijd: 12.15 - 13.05 uur

Zaal: Theater (beneden, rolstoeltoegankelijk)

Thema: AI Internationaal/Europa

Inhoud

In de deelsessie AI en Europa gaan we inhoudelijk inop de ethische aspecten van AI, wat is een 'Europees Human centric AI', waar verschilt de Europese aanpak van de Verenigde Staten en China als het gaat om een Human centric AI, met name ook vanuit een wereldwijd opererende Nederlandse multinational. Kan Europa wereldwijd het verschil maken met een human centric AI zonder dat AI innovaties straks niet meer in Europa kunnen worden gemaakt of AI innovaties van buiten de EU worden geweerd van de Europese markt?

Spreker(s)

Samenwerkende partners

  • CIO Platform Nederland
  • ECP I Platform voor de InformatieSamenleving
  • Rathenau Instituut
  • SER
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat