Datadeelcoalitie voor bedrijven

Praktische informatie

Datum: Donderdag 21 maart

Tijd: 12.15 - 13.05 uur

Zaal: Mies Bouwman (beneden, rolstoeltoegankelijk)

Thema: Een dynamische digitale economie

Inhoud

Data zijn belangrijk voor innovatie, productie en efficiƫntie, maar door concurrentiegevoeligheid, aansprakelijkheid, gemaakte kosten, etc. kan een bedrijf vaak niet zomaar data delen via de huidige infrastructuur. Om toch de voordelen van datadelen te realiseren is een 'nieuw' soort oplossing nodig die vertrouwd en vrijwillig datadelen mogelijk maakt. Bedrijfsleven, wetenschap en overheid gaan met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen en kijken naar concrete oplossingen om de mogelijkheden van data voor de BV Nederland beter te benutten.

The world's most valuable resource is no longer oil, but data.

Spreker(s)

Samenwerkende partners

  • Bedrijfsleven: Innopay
  • Wetenschap: TU Delft
  • Overheid: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat