Een eigen Digitaal ID voor iedereen: een wereld aan mogelijkheden

Praktische informatie

Datum: Donderdag 21 maart

Tijd: 11.15 - 12.05 uur

Zaal: On Air (is niet rolstoeltoegankelijk)

Thema: Maatschappelijke en economische kansen van digitalisering (1)

Non publicatie specificatie: De inhoud van de sessie mag niet worden gedeeld via pers, sociale media of op enige andere wijze

Inhoud

Een digitale identiteit (ID) voor iedereen, hoe handig is dat? De mogelijkheden van dit concept zijn eindeloos en de techniek is niet de beperkende factor! Welke toepassingen zijn mogelijk en hoe gaan we dat integraal uitwerken? Graag nemen we de aanwezigen mee in het tijdperk zonder Paspoort = tastbaar ID-bewijs. Vanuit RViG wordt kort de achtergrond, kansen, uitdagingen en mogelijkheden toegelicht, waarna onder leiding van CIO van PostNL iedereen geïnspireerd over de impact van een dergelijke innovatie wordt uitgedaagd actief mee te denken in de toepassingen die bij dit tijdperk horen. Het belooft een sessie te worden met een inkijk in de digitale toekomst van alle Nederlanders, waarin op interactieve wijze een legio innovaties aan de orde zullen komen.

De impact van het digitale ID: data levert een legio innovaties op die op interactieve wijze worden bedacht, waar starten we?

Spreker(s)

Samenwerkende partners

  • CIO Platform Nederland
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)
  • TNO