Organisaties komen samen in nieuw Metaverse Standards Forum

Als het aan Meta (het voormalige Facebook) ligt, wordt hun Metaverse een virtual reality wereld waarin al hun producten en diensten verenigd worden, en ook andere stakeholders op grote schaal deelnemen. Om deze brede deelname te faciliteren, is het Metaverse Standards Forum opgericht. Dit samenwerkingsverband, waarin meer dan dertig bedrijven en normerings- en standaardisatieorganisaties samenwerken, moet het samenkomen van een groot scala aan verschillende technologieën mogelijk maken.

Logo Metaverse Standards Forum
Beeld: ©Meta

In het Metaverse Standards Forum werken technologiebedrijven, vertegenwoordigers van de game industrie en andere geïnteresseerde stakeholders samen. Het is de hoop van het Metaverse Standards Forum dat het samenbrengen van verschillende stakeholders helpt bij het tot stand komen van een set normen en standaarden die het mogelijk maakt voor zowel consumenten als bedrijven om deel te nemen, zonder dat er een versplintering optreedt.

Deelnemen aan het Metaverse Standards Forum is gratis. Het doel van de organisatie is om via pragmatische, doelgerichte projecten als hackathons en open-source samenwerking het ontwikkelen van standaarden voor het Metaverse te versnellen. Ook is het doel om een consistente terminologie en ontwikkelingsrichtlijnen op te stellen.