EFECS brengt Europese stakeholders elektronica samen

Op 24 en 25 november organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het Europees Forum voor Elektronische Componenten en Systemen (EFECS). In de Beurs van Berlage wordt een tweedaags evenement georganiseerd voor iedereen die werkt binnen de gehele ECS-waardeketen.

Logo European Forum for Electronic Components and Systems

Bij het EFECS draait het om de Electronic Components and Systems Strategic Research & Innovation Agenda (ECS-SRIA). De ECS-SRIA beschrijft de uitdagingen en prioriteiten op het gebied van ECS. Het beschrijft ook de benodigde onderzoeken, ontwikkelingen en innovaties die nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan.

Op het programma staan strategie-sessies rond de ECS-SRIA, workshops over de technologie├źn van de toekomst als 6G en Edge AI, keynote speakers uit verschillende expertise-gebieden en tentoonstellingen over nieuwe ontwikkelingen in onderzoek en innovatie.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden via de registratiepagina van het EFECS. Het EFECS is een samenwerking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Association for European NanoElectronics ActivitieS (AENEAS), het European Technology Platform on Smart Systems Integration (EPoSS), Inside Industry Association en de Europese Commissie.