Nederland goed vertegenwoordigd op 's werelds grootste electronicabeurs

Met meer dan 3100 deelnemende bedrijven is de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas het grootste jaarlijks evenement op het gebied van technologie en innovatie. De beurs, die al sinds 1967 gehouden wordt, gaat dit jaar op 5 januari van start. En wederom is Nederland goed vertegenwoordigd.

Logo Consumer Electronics Show 2023

De CES wordt georganiseerd door de Consumer Technology Association (CTA), de Amerikaanse brancheorganisatie voor de electronica- en techindustrie. Nederland is al vanaf het begin goed vertegenwoordigd geweest. Zo introduceerde Philips in 1970 de eerste VCR met een prijs die toegankelijk was voor consumenten, en werd in 1981 (in samenwerking met Sony) de CD aan de wereld ge√Įntroduceerd.

Sinds enkele jaren heeft de Nederlandse techindustrie een eigen paviljoen: de Netherlands Tech Square. Hierbij is niet alleen de computerindustrie vertegenwoordigd. Ook bedrijven uit de wereld van medische technologie, agro-technologie en mobiliteit zijn vertegenwoordigd. Ook watermanagement mag bij een Nederlandse deelname aan een technologiebeurs niet ontbreken.

Het Netherlands Tech Square is tot stand gekomen onder leiding van de Ministeries van Economische en Buitenlandse Zaken. Op het paviljoen zijn 70 startups en scale-ups vertegenwoordigd. Meer informatie over de Nederlandse delegatie voor het CES vindt u hier.