E-Identity congres brengt stakeholders en end-users samen

Jezelf online kunnen identificeren op een manier die accuraat en veilig is wordt steeds belangrijker. Het wordt een steeds groter onderdeel van ons digitale leven, en ook hoe online zaken worden gedaan. Op 16 maart staat het achtste e-identity congres in het teken van de laatste ontwikkelingen op het bebied van digitaal identificeren, zowel voor aanbieders van online diensten als consumenten.

Logo e-identity congres 2023

Centraal op deze editie van het congres staat de European Digital Identity (Europese Digitale Identiteit). Dit is een voorstel van de Europese Commissie om één online identiteit te creëren voor alle EU-inwoners die in aanmerking komen voor een nationale identiteitskaart. Doel van deze universele digitale identiteit is het creëren van een systeem waarbij Europeanen zich online kunnen aanmelden, op een manier die privacy waarborgt.

Op het congres zijn sprekers aanwezig van zowel de Europese als landelijke overheid. Daarnaast zullen ook experts uit de bedrijfs- en academische wereld spreken. Verder worden er workshops gegeven met praktische informatie voor ondernemers, en rondetafelsessies gehouden waarbij ingezoomd wordt op verschillende industrieën. Naast de laatste praktische ontwikkelingen op het gebied van online identificeren is er ook ruimte voor discussies over ethiek.

Het e-identity congres vindt plaats op donderdag 16 maart, in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Inschrijven voor deelname is nog mogelijk via de registratiepagina.