De AI-parade komt naar Eindhoven

De ontwikkelingen omtrent AI-technologie zitten momenteel in een stroomversnelling, zeker aan de kant van de consument. Steeds meer bedrijven bieden diensten en producten aan waar artificiële intelligentie (AI) achter zit. Om Nederlanders beter voor te bereiden op een toekomst met AI organiseert de Nederlandse AI Coalitie de AI-Parade. Deze staat in de maand mei in de Bibliotheek Eindhoven.

Foto AI-parade bibliotheek Eindhoven

De AI-parade heeft als doel om mensen op een speelse manier te laten zien wat de mogelijkheden van AI-technologie zijn, en hoe deze technologie nu al ons dagelijks leven beïnvloedt. Op het programma staan onder andere workshops over het maken van AI-kunst en hoe algoritmes invloed hebben op ons dagelijks leven. Ook worden er lezingen gehouden over het onderwerp. Daarnaast heeft de bibliotheek een selectie van boeken over AI voorbereid, zowel fictie als non-fictie.

De AI-parade is onderdeel van een breder programma van de Nederlandse AI coalitie, om een maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI te stimuleren. Meer informatie over de AI-parade en het volledige programma vindt u op de website van Bibliotheek Eindhoven.