Podcast Ministerie van Digitale Zaken is terug - met minister Adriaansens als eerste gast van seizoen

Het Ministerie van Digitale Zaken. Nu nog een podcast, maar in de toekomst misschien onderdeel van de regering van Nederland. Na een voorschot met de verkiezingsspecial na de Statenverkiezingen eerder dit jaar is de podcast nu terug voor een vierde seizoen, dit keer met als gast Micky Adriaansen, de minister van Economische Zaken. In de eerste aflevering van het seizoen schuift ze aan.

Logo podcast Ministerie van Digitale Zaken

Het ministerie van Digitale Zaken is een podcast die onderzoekt hoe Nederland succesvol uit de digitale transformatie komt. De kansen die digitalisering biedt maar ook de uitdagingen. Elke aflevering gaan we in gesprek met een Tweede Kamerlid over onderwerpen die hem of haar bezighouden. Voor welke uitdagingen staat het nieuwe kabinet? Wat wordt de rol van de nieuwe Kamercommissie Digitale Zaken? Welke politieke keuzes moeten we maken? En wat verwachten we van het bedrijfsleven en de burger?

De podcast gaat nu officieel het vierde seizoen in. Voor de eerste aflevering schuift minister Micky Adriaansens aan. In het begin van haar carrière was ze de eerste die een computer meebracht naar haar advocatenkantoor. Een echte early adopter dus. Wat zijn de digitale ambities van haar ministerie? Hoe kijkt ze naar thema’s als innovatie, digitale autonomie en arbeidsmarkt? En welke rol ziet zij voor onze sector in de economie van de toekomst?

Het Ministerie van Digitale Zaken is een productie van NLDigital. Het is online te luisteren via de website, Springcast en Apple Podcasts.