Digital Trust Center biedt ondernemers handvatten voor NIS2

Cybersecurity blijft belangrijk, ook voor ondernemers. Van ransomware aanvallen en oplichters die zich voordoen als leveranciers om zo valse facturen in te dienen tot cyberdreigingen uit regimes als Rusland. Om inwoners van de Europese Unie beter grip te geven op deze dreigingen voerde de Europese Commissie in 2020 de Network and Information Directive (NIS2) richtlijn in. Om de inhoud van deze richtlijn voor ondernemers beter behapbaar te maken organiseert het Digital Trust Center op donderdag 5 oktober een speciaal webinar.

Logo Digital Trust Center
Beeld: Digital Trust Center

In de NIS2 richtlijn staan een aantal punten die EU-lidstaten zullen moeten opnemen in hun wetgeving. Ook komt er een zorgplicht en meldplicht. Deze zullen niet alleen gelden voor de overheid, maar ook voor bepaalde private sectoren. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend. De procedure om de richtlijn in wetgeving om te zetten is pas net gestart. Wel zal er in dit najaar een consultatieperiode plaatsvinden voor overheid, burgers en bedrijven.

Hoewel er nog veel onbekend is over de praktijk van NIS2, heeft het Digital Trust Center voor ondernemers nu een speciaal webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar wordt een actueel beeld van de belangrijkste thema’s uit de NIS2-richtlijn gegeven. Er wordt meer informatie geboden over de context en totstandkoming van de richtlijn. Ook worden in het webinar een aantal thema’s, waaronder de zorgplicht, meldplicht, registratie en toezicht behandeld.

Het webinar vindt plaats op donderdag 5 oktober, van 15.00 tot 16.15. Het is gratis online te volgen. Inschrijven is mogelijk op de registratiepagina.