DTC Community haalt nieuwe mijlpaal

Cybersecurity is en blijft een constant aandachtspunt voor bedrijven. Soms lijkt het alsof er elke dag een nieuwe vorm van cybercriminaliteit, zoals een nieuwe online oplichtingsmethode of een nieuw beveiligingslek in een veelgebruikte software wordt ontdekt. Om de ruim twee miljoen bedrijven die Nederland kent te ondersteunen op dit gebied, is in 2018 het Digital Trust Center opgericht. Een belangrijk onderdeel van het DTC, de online DTC Community, heeft nu de mijlpaal van 2.500 leden bereikt.

Header afbeelding DTC community

Het bijhouden van de cybersecurity kan veel tijd in beslag nemen. Zeker voor kleinere bedrijven die niet altijd het geld of de middelen hebben om expertise in te huren. Juist daarom is de DTC Community zo waardevol. Het is een plek waar expertise vrij gedeeld wordt tussen ondernemers en cybersecurity professionals. Daarnaast krijgen leden updates over dreigingsinformatie rechtstreeks in hun inbox. Ook is het een platform met verschillende themaruimtes, bijvoorbeeld om informatie uit te wisselen over nieuwe wet- en regelgeving, zoals de NIS2-richtlijn.

De toegevoegde waarde van de DTC Community is dat het niet alleen een platform voor experts is. Juist voor ondernemers die vragen hebben of willen gaan starten met cybersecurity biedt de Community een constante stroom van informatie die op een begrijpelijke manier wordt gepresenteerd. Deelname aan de DTC Community is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is mogelijk via de registratiepagina.