NCSC lanceert nieuwe security checklist voor supply chains

Nederland loopt voorop in digitale infrastructuur en de inzet van digitale middelen in de economie. Het is daarom ook een belangrijk doelwit voor ransomware-aanvallen, hackers en bedrijfsspionage. Het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC) heeft nu een nieuw hulpmiddel uitgebracht om risico's hierop binnen de supply chain in kaart de brengen.

Foto van gebruik tablet op werk

De tool is tot stand gekomen in samenwerking met de AIVD, de NCTV en het CIO-Rijk. Het is ontworpen om inzicht te geven in mogelijke punten van kwetsbaarheid in de supply chain, en om een overzicht te maken van verdere stappen die genomen kunnen worden om deze gaten te dichten.

Niet alleen het NCSC biedt tools die ondernemers meer cyber-weerbaar moeten maken. Ook het Digital Trust Center biedt middelen, bijvoorbeeld door middel van de Cyberveilig Check voor ZZP'ers en het MKB. Door het gebruik van dit soort middelen en regelmatige controles kan het risico op schade door cyberaanvallen verminderd worden. Voor dagelijkse updates op het gebied van cybersecurity en het uitwisselen van informatie onderling en met cybersecurity-experts is er ook de DTC Community.