Nationale Datacenter Dag dit jaar op 4 juni

Datacenters zijn een belangrijk onderdeel van de digitale infrastructuur. Op dinsdag 4 juni organiseert de Dutch Data Center Association (DDA) daarom voor de negende keer de Nationale Datacenter Dag. Datacenters in heel Nederland openen de deuren vor het publiek voor rondleidingen, lezingen en voorlichting over de rol die datacenters spelen in de Nederlandse digitale economie.

Conferentie dataprincipes Finland

Verschillende datacenters geven een kijkje achter de schermen. Zo geeft Interconnect (locaties Eindhoven en 's-Hertogenbosch voorlichting over de rol die hun datacenters spelen in toepassingen van artificiële intelligentie (AI). Bij NorthC (Rotterdam Zestienhoven) staat de rondleiding in het teken van de duurzaamheid van hun koelsystemen.

De open dagen zijn gericht op IT-verantwoordelijken bij bedrijven en overheidsorganisaties die gebruik maken van grootschalige dataopslag. Naast de rondleidingen en lezingen zullen er ook mogelijkheden zijn om te netwerken met collega's uit de branche. De website van de Dutch Data Center Association biedt een overzicht van de verschillende locaties die evenementen organiseren, en verwijst ook door naar de registratiepagina's voor de evenementen.