Doe je updates - ook als bedrijf

Smart devices - apparaten die in verbinding staan met elkaar en het internet om zo meer functionaliteit te bieden - zijn bijna niet meer weg te denken uit het thuisbeeld. En ook op het kantoor maken apparaten als slimme verlichting en netwerkprinters het leven een stuk makkelijker. Er zijn echter ook risico's verbonden aan smart devices, vooral als deze verbonden zijn met het internet. Daarom heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat opnieuw de campagne Doe Je Updates gestart. Deze bevat weel handige tips, ook voor bedrijven.

Conferentie dataprincipes Finland

Stel dat een hacker via de slimme beveiligingscamera meekijkt om te zien welke beveiligingscodes 's ochtends en 's avonds worden ingevoerd, of waar de sleutels van de kluis verstopt worden. Of dat via een netwerkprinter de precieze layout van de interne bedrijfscorrespondentie wordt uitgelezen. Dit soort gaten in de beveiliging maakt een bedrijf kwetsbaar voor inbraak of fraude. Daarom is het ook voor bedrijven zeer belangrijk om de smart devices op kantoor up to date te houden.

Om ondernemers te helpen met het veilig gebruik van slimme apparaten heeft het Digital Trust Center (DTC) een informatiepagina opgesteld. Op deze pagina vind je informatie, tips en adviezen over het verantwoord gebruik van dit soort apparaten, en hoe de beveiliging up to date gehouden kan worden. Daarnaast is uiteraard de DTC Community ook een goede bron van informatie, en een plek om vragen over specifieke apparaten te stellen.

Daarnaast heeft het DTC ook een speciale quiz opgezet. Aan de hand van acht vragen kun je zo je kennis over het doen van updates testen. Bij elke vraag wordt ook extra informatie geboden over de verschillende antwoorden.