Wat is de impact van digitalisering in 2030? Deel jouw visie!

Dat Nederland verandert door digitalisering weten we wel maar welke impact dat heeft voor burgers, bedrijven, organisaties en de overheid is nog niet helder. Wat is de impact van digitalisering voor Nederland in 2030? Een belangrijke vraag voor iedereen die de toekomst van Nederland en digitalisering een warm hart toe draagt.

Hoe verandert Nederland door digitalisering in 2030?

Trendwatcher en futurist Mark Schipper daagt tijdens de Nederland Digitaal Dag de bezoekers uit hierover met elkaar in gesprek te gaan. “In de sessie 'Hoe verandert Nederland door digitalisering in 2030?' neem ik de bezoekers mee naar de toekomst, licht deze toe met diverse trends en vraag hen met elkaar nieuwe toekomstverhalen te maken hoe Nederland er volgens hen in 2030 uit zal zien.”

Tijdens de sessie gaan de bezoekers in groepen uiteen en delen met elkaar hun toekomstvisie. Dit kan leiden tot botsingen maar ook tot verrassingen. De opdracht is dat ze komen tot een gezamenlijk toekomstverhaal waarbij ze ook rekening moeten houden met de gepresenteerde trends. Elke groep geeft een pitch van het resultaat. “We zijn met zovelen bezig met digitalisering maar wat levert het Nederland in totaliteit op? Tijdens de sessie ontdekken we samen wat we met digitalisering hebben en hoe dat onze toekomst gaat raken.”

Deel nu al jouw visie

Via LinkedIn heeft Schipper een oproep geplaatst om voor 10 maart een persoonlijk en verbeeldend verhaal van Nederland in 2030 bij hem in te dienen. Deze inzendingen deelt hij ook tijdens de Nederland Digitaal Dag. “Daarbij focus ik op de grootste overlap tussen de verhalen en op de meest verrassende verhalen.”

Directe impact van de toekomstverhalen

Mark verwacht dat de gezamenlijke toekomstverhalen een goede impuls kunnen geven aan overheid en organisaties voor de veranderingen in de toekomst. “De uitkomst van de gezamenlijke toekomstverhalen kan als startproduct worden gebruikt door overheid en organisaties. Het is ‘voeding’ om op te focussen voor de komende 10 jaar.”

Deelsessie: Hoe verandert Nederland door digitalisering in 2030?
Datum: 19 maart 2020
Tijd: 14:15 - 15:00 uur
Locatie: zaal 2, MartiniPlaza, Groningen
Organisatie: Freshmark
Spreker: Mark Schipper