Grand Final: stem op de beste 5G-innovatie

De zes studententeams zijn al begonnen met de voorbereidingen voor de hackathon op 14 en 15 maart. In dat weekend duiken ze in de wereld van 5G en bouwen nieuwe prototypes die de toekomst zullen veranderen. De zes teams gaan met elkaar de strijd aan in de 5G Student Battle, de drie winnende teams gaan door naar de grote finale op 19 maart.

5G Student Battle
Beeld: ©Economic Board Groningen

Na het succes van vorig jaar vindt ook dit jaar de 5G Student Battle plaats met als hoogtepunt de grote finale tijdens de Nederland Digitaal Dag. Op 15 maart worden de drie beste 5G-innovaties door een vakjury gekozen. De finale vindt plaats tijdens de Nederland Digitaal Dag. Hiervoor pitchen de drie winnende teams opnieuw hun ideeën en beslissen de bezoekers van de conferentie wie het beste idee heeft. “Hierdoor bieden we niet alleen een mooi platform voor de studenten maar laten we ook de professionals mee beslissen welke 5G-innovatie de hoofdprijs verdiend”, vertelt Peter Rake, programmamanager 5Groningen en spreker tijdens de Nederland Digitaal Dag.

Thema’s 5G Student Battle

Deelnemers van de 5G Student Battle werken in een team samen aan een oplossing binnen een van de volgende thema's:

  • 5G en duurzaamheid
  • 5G en veiligheid
  • 5G en smart city
  • 5G en sport
  • 5G en mobiliteit
  • 5G en zorg

Op 19 maart pitchen de drie winnende teams opnieuw hun ideeën. De bezoekers van de Nederland Digitaal Dag beslissen wie met de hoofdprijs naar huis gaat!

Doe mee en stem op de beste innovatie

De deelsessie 'Finale 5G Student Battle' laat in 45 minuten de drie beste 5G-innovaties zien op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, zorg of mobiliteit. Via je smartphone stem je op het beste idee. “We willen deze conferentie benutten om de professionals te laten inspireren door de studenten. 5G heeft heel veel te bieden. Er komen veel nieuwe producten en diensten bij, iedereen die bezig is met innovaties en internet kan hiervan leren. We laten echt een mooi stukje toekomst zien”, aldus Peter Rake. Het winnende team krijgt tijdens de plenaire afsluiting de hoofdprijs – nieuwste type VR-bril – uitgereikt door Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Deelsessie: Finale 5G Student Battle
Datum: 19 maart 2020
Tijd: 12:15 – 13:00 uur
Locatie: Springerzaal, MartiniPlaza, Groningen
Organisatie: Economic Board Groningen
Spreker: Peter Rake