Door het doen van updates zijn slimme apparaten beter beschermd

Wanneer slimme apparaten zijn beveiligd, kunnen criminelen niet meer digitaal inbreken. Lekker bezig. Toch is er meer te doen om slimme apparaten beter te beschermen.

Hieronder 4 tips van Doejeupdates.nl:

  1. Schakel, als dat kan, automatische updates in. Als automatische updates is inschakeld, wordsen software-updates op je slimme apparaten automatisch uitgevoerd.
    Zijn automatische updates niet beschikbaar? Zet een periodieke herinnering in je smartphone om jezelf aan het updaten van je slimme apparaten te herinneren.
  2. Verander het standaardwachtwoord van je apparaat in een nieuw, sterk wachtwoord dat je alleen voor dit apparaat gebruikt. Waar een sterk wachtwoord aan moet voldoen, lees je op www.veiliginternetten.nl/wachtwoorden.
  3. Stel jezelf de vraag of het echt nodig is om je apparaat te verbinden met het internet. Als je niet alle slimme functies gebruikt, kan het misschien ook wel zonder.
  4. Update regelmatig de router waarmee je het apparaat met het internet verbindt.
Printer Doejeupdates.nl

Slim apparaat kopen? Check eerst dit!

Bij de aanschaf van een slim apparaat kun je al rekening houden met de veiligheid. Controleer bijvoorbeeld:

  • of je bij de fabrikant of leverancier terecht kunt voor vragen
  • of je het apparaat makkelijk (automatisch) kunt updaten
  • hoe lang het apparaat nog wordt ondersteund met software-updates

Welk apparaat je ook in huis haalt, weet dat je deze moet aansluiten op je wifinetwerk. Dus wees slim, en check de veiligheid van het slimme apparaat voor je het koopt.

Meer weten? Ga naar www.doejeupdates.nl.