Noorden Digitaal zet schijnwerper op digitale innovatie en samenwerking

Noord-Nederland staat van 13 tot en met 19 maart 2020 in het teken van digitalisering. De jaarlijkse landelijke Conferentie Nederland Digitaal wordt dit jaar in Groningen gehouden. Hier omheen worden in deze week onder de noemer Noorden Digitaal op diverse plaatsen in Groningen, Fryslân en Drenthe activiteiten rondom digitalisering georganiseerd, ook voor het brede publiek. Voorzitter van de brede stuurgroep Noorden Digitaal, prof. dr. Iris Vis: “We laten zien dat Noord-Nederland een innovatieve regio is op het gebied van digitalisering, waarbij we graag iedereen betrekken: van, door en met het Noorden. We vinden dat iedereen recht heeft op een goed voorbereide digitale toekomst.”

Logo Noorden Digitaal

Alle sectoren hebben met digitalisering te maken: onderwijs, gezondheidszorg, industrie, dienstensector, landbouw, handel en overheid. In Noord-Nederland wordt digitalisering ingezet om nieuwe oplossingen te vinden voor gemeenschappelijke uitdagingen. Dat doen we samen: kennisinstellingen, ondernemers, Noorderlingen en overheden slaan de handen ineen in het benutten van digitalisering, met focus op experimenteer- en innovatiekansen. Onder de hoede van de Economic Board Noord-Nederland is daarom Noorden Digitaal tot stand gekomen.

Lees het hele bericht op NoordenDigitaal.nl.