‘Make IT work’ wint Pro-Motor Award 2018!

Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam heeft dit jaar de Pro-Motor Award 2018 gewonnen. De award stimuleert onderscheidende samenwerkingen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. Klik op de volgende link voor een video op Vimeo die laat zien wat de meerwaarde van Make IT Work is.

ProMotor Award 2018 - Make IT Work

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Cursisten worden via een tool geselecteerd voor Make IT Work. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist meedoen in de omscholing tot:

  • Software Engineer
  • Security Specialist
  • Business & Data Analytics Specialist

Hoog rendement en opschaalbaar

Volgens de jury is Make IT Work onder meer opgevallen door het hoge rendement. Van de deelnemers sluit 91% het project succesvol af en is 97% blijvend werkzaam in de IT. Make IT Work heeft al 276 studenten (waarvan een derde vrouw is!) kunnen afleveren en 83 bedrijven aangesloten. Het project wordt daarnaast op Europees niveau gewaardeerd en geldt als een voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering.

Ook de mogelijkheid om het project verder uit te breiden, kan op lof van de jury rekenen: ‘Het initiatief van de Hogeschool van Amsterdam laat nu al zien dat het nadrukkelijk opschaalbaar is en overdraagbaar naar andere opleidingsvormen in het beroepsonderwijs en vormen van samenwerking van bedrijven en overheden daarmee.’

Make IT Work nam het op tegen vier andere genomineerden: Power Course, Extra Strong, Beyond en Open Learning Labs. Belangrijk voor de jury dit jaar was dat de projecten nadrukkelijk een bijdrage leveren aan de versterking en vernieuwing van de mogelijkheden van Leven Lang Ontwikkelen.

Eerdere nominaties voor HvA

Het is de eerste keer dat de Hogeschool van Amsterdam een nominatie weet om te zetten in een overwinning. Eerder waren er nominaties voor het biertje Hemelswater en de Knowledge Mile, onderdeel van het Amsterdam Creative Industries Network.

De Pro-Motor Award is een initiatief van Katapult, een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en bedrijfsleven.

Op de initiatievenpagina staat meer informatie over Make IT Work.