Gratis Nationale Blockchain Cursus voor iedereen

Wat is blockchain en hoe werkt het? Hoe weet je wanneer je blockchain kunt gebruiken? En moet je kunnen programmeren om blockchain toe te kunnen passen? Voor iedereen die van blockchain heeft gehoord, maar nog niet helemaal weet wat je met blockchain kunt doen, lanceert de Dutch Blockchain Coalition (DBC) de Nationale Blockchain Cursus. Deze gratis online cursus is vanaf donderdag 14 november 2019 voor iedereen te volgen via nationaleblockchaincursus.nl.

Nationale Blockchain Cursus

Tijdens de cursus licht een brede groep van blockchain-kenners de mogelijkheden en uitdagingen van blockchain toe. Onder meer Prins Constantijn (TechLeap.NL) en oud-burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel (voorzitter Dutch Blockchain Coalition) komen aan het woord. Zij worden ondersteund door specialisten uit allerlei startups, bedrijven en organisaties die bij de coalitie zijn aangesloten en blockchain-toepassingen ontwikkelen.

Door het volgen van de cursus leren deelnemers:

  • wat blockchain is
  • wat je er mee kunt
  • welke vormen van blockchain er zijn
  • wanneer het nu echt een meerwaarde heeft

Ook leer je meer over de juridische vraagstukken rondom blockchain en hoe het zit met energieverbruik. Niet alleen vanuit de theorie, maar ook vanuit de praktijk. Het beschikbaar maken van dergelijke kennis is van groot belang om Nederland wereldwijd 1 van de koplopers te maken rond nieuwe technologie├źn zoals kunstmatige intelligentie en blockchain.

Nationale Blockchain Cursus verder uitgerold

De cursus is ontwikkeld door de kernpartners van de Dutch Blockchain Coalition in samenwerking met Olivier Rikken (Emerging Horizons), producent Crowdale en de Open Universiteit. In 2020 wordt de Nationale Blockchain Cursus verder uitgerold.