Economische Zaken helpt innovatieve ondernemers bij belemmeringen

Goed nieuws voor ondernemers die nieuwe diensten of producten ontwikkelen en daarbij belemmeringen ervaren door wet- en regelgeving. Zij kunnen nu terecht bij het Loket Digitale Economie. Het gaat bijvoorbeeld om belemmeringen bij gebruik van big data, kunstmatige intelligentie of blockchain.

Loket Digitale Economie

In het kader van het programma Nederland Digitaal heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het Loket Digitale Economie geopend. Binnen het programma Nederland Digitaal werken overheid, bedrijfsleven, wetenschap en maatschappelijke instellingen aan de digitalisering van Nederland. Het idee is dat Nederland op die manier voorop kan blijven lopen. Het loket past binnen die strategie en dient als uitgestoken hand naar innovatieve ondernemers.

Website Ruimte in Regels

Het Loket Digitale Economie is te vinden op de website van het programma Nederland Digitaal. Via een aanmeldformulier krijgen ondernemers de gelegenheid om geconstateerde belemmeringen te omschrijven. Mocht de ondernemer dit weten, dan is er tevens ruimte om aan te geven welke wetten en regels voor de belemmeringen verantwoordelijk zijn.

Na een melding kijken medewerkers van het loket hoe ze nadere uitleg kunnen geven over regelgeving. Ook kunnen ze advies geven om het product of dienst aan te passen, zodat het aan de wet voldoet. De hulp kan ook bestaan uit een advies aan of overleg met het verantwoordelijke ministerie om de belemmerende wet of regel aan te passen.