De Conferentie Nederland Digitaal volledig online

Als u zich hebt aangemeld voor de Conferentie Nederland Digitaal, krijgt u eerst nog een mail met inlogcodes voor het platform alvorens u kunt deelnemen. Deze mail krijgt iedereen op maandag 8 februari om 9.00 uur ’s ochtends vanuit het mailadres noreply@eventsinsight.io.
De locatie, de URL, waar het platform op te vinden is wordt dan ook openbaar.

Inloggen op het platform kan alleen via de PC of laptop, op een iPhone of iPad lukt dit niet. Hierop kunt u wel de app downloaden die zorgt dat u makkelijker in het eventplatform inlogt.

We gaan beginnen.

Screenshot conferentieapp

Zo ziet het eventplatform er straks ongeveer uit. Het grijze vlak is de lobby: het centrale punt van de conferentie waar aankondigingen, interviews en intermezzo’s vandaan komen. Na elke sessie komt u – als het goed is – weer terug in de lobby, anders kunt u zelf op deze button klikken in het programma.

Drie paarse tegels

Onder de lobby ziet u drie paarse tegels. Hierbij een uitleg van links naar rechts.

Tegel 1: Programma

Bij programma ziet u de gehele line-up voor de conferentie. Er zijn zes subzalen, 1 plenaire zaal en de lobby. Bent u geïnteresseerd in een programmaonderdeel? Klik dan op het programmaonderdeel en hier vindt u meer informatie over de sessie en de bijbehorende sprekers. Als u de actuele sessie direct wilt volgen, klikt u hierop en gaat u naar een aparte zaal. Wilt u de sessie bijwonen? Klik dan op ‘favorieten’. Dit programma-item verschijnt dan in uw persoonlijke programma. Tussen de sessies zijn pauzes ingelast en komen we weer samen in de lobby.

Tegel 2: Persoonlijke programma

De tweede paarse tegel ‘persoonlijk programma’ laat een overzichtelijk schema van uw favoriete programmaonderdelen zien, zodat u in één oogopslag weet waar u naartoe moet. U moet die sessie dan wel als favoriet markeren.

Het is ook mogelijk om met andere deelnemers of sprekers een afspraak te maken. Deze afspraak verschijnt dan ook in uw persoonlijke overzicht.

Tegel 3: Sprekers

Hier staat een overzicht van alle sprekers van de conferentie. U kunt met ze chatten, toevoegen aan uw contacten of een afspraak maken. Natuurlijk alleen als die betreffende spreker daarin geïnteresseerd is.

Gelieerde events

Naast de Conferentie Nederland Digitaal zijn er gedurende het jaar andere, gelieerde events, rondom het thema digitalisering die een link hebben met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie. Door te klikken op een van deze logo’s komt u op interessante achtergrondpagina’s.

Ontmoeten tijdens de sessie

Hoewel deze conferentie helemaal online is, willen we u graag de beleving bieden van een fysiek event. Netwerken op conferenties is belangrijk en daar hebben we ook aan gedacht. In iedere zaal is een openbare chat beschikbaar. De chatmoderator zit klaar om vragen te beantwoorden en in enkele sessies zal de spreker uit de sessie ingaan op een aantal chatvragen. (Nb. Het kan zijn dan sommige sprekers niet online gaan en daardoor geen vragen beantwoorden)

Wilt u graag netwerken met de andere deelnemers? Ga dan naar het rechtermenu en klik op deelnemers. Hier ziet u iedereen die zich heeft ingeschreven voor de conferentie. U kunt zoeken op naam, vervolgens een privé-chatbericht sturen of zelfs een videoafspraak met elkaar inplannen.

En er is een netwerkcarrousel: doe mee en laat u verrassen aan wie u gekoppeld wordt om te speeddaten.

De app

Voor deze conferentie hebben we ook een event-app. Deze app is gratis en gemakkelijk te downloaden. De app biedt dezelfde informatie over sprekers, deelnemers en programma-items. Bij de knop notificaties kunt u uw persoonlijke interesses aanklikken. Op basis van deze interesses stellen we matches samen voor de speeddates in de netwerkcarrousel.

Toch nog hulp nodig?

Hebt u technische vragen of komt u ergens niet uit tijdens de conferentie? Bovenaan bij de button ‘help’ staan antwoorden op de veelgestelde vragen. Daarnaast kunt u hier ook contact opnemen met onze supportmedewerker die u verder helpt. Komt u het platform helemaal niet in? Stuur dan een mailtje naar conferentie@nederlanddigitaal.nl en dan proberen wij u binnen te loodsen.

We wensen u veel plezier tijdens de Conferentie Nederland Digitaal.