Data Sharing Coalition kondigt met ‘Harmonisation Canvas’ belangrijke mijlpaal aan

De Data Sharing Coalition heeft tijdens de Conferentie Nederland Digitaal een belangrijke mijlpaal aangekondigd op weg naar het realiseren van het potentieel van datadelen. Met de release van het ‘Harmonisation Canvas’ wordt een eerste concrete stap gezet naar het mogelijk maken van cross-sectoraal datadelen op grote schaal.

Data Sharing Coalition

Harmonisation Canvas: eerste concrete stap naar cross-sectoraal datadelen op schaal

De Data Sharing Coalition presenteert dinsdag op de Conferentie Nederland Digitaal de voortgang die het sinds zijn start heeft geboekt en kondigt een belangrijke mijlpaal aan voor het realiseren van het potentieel van datadelen: het Harmonisation Canvas. Hiermee wordt een eerste concrete stap gezet in de richting van cross-sectoraal datadelen op schaal.

Met een diverse groep van deskundigen verkent en documenteert de Data Sharing Coalition generieke afspraken voor het delen van data. Wanneer deze afspraken eenmaal zijn geïmplementeerd, wordt het delen van data op schaal binnen en tussen domeinen en sectoren mogelijk. De basis voor deze generieke afspraken wordt gelegd in het Harmonisation Canvas. Dit document bundelt waardevolle inzichten en kennis die is verzameld tijdens een gezamenlijke verkenning van wat nodig is om cross-sectoraal datadelen mogelijk te maken. Vandaag heeft de Data Sharing Coalition de nieuwste versie van het Harmonisation Canvas uitgebracht. De inzichten in dit canvas komt voort uit bijdragen van 25 experts van 15 verschillende organisaties, cross-sectorale use cases en uit een analyse van bestaande datadeelinitiatieven.

Lees hier het hele persbericht.