Eerste VWData Symposium ‘AI, AI, AI: Zorgvuldig Waarde(n)vol’

Op maandag 18 maart 2019 vindt het eerste VWData Symposium ‘AI, AI, AI: Zorgvuldig Waarde(n)vol’ plaats in het Flint Theater te Amersfoort. Het VWData Symposium is een uniek evenement waarbij we stakeholders uit de wetenschap, industrie en beleid/politiek samenbrengen om zowel de potentiele waarde alsook de juridisch-ethische uitdagingen van (Big) Data Science and AI te bespreken vanuit een gecombineerd sociaal, economisch en wetenschappelijk perspectief.

Wat gaan we doen?

Het programma wordt allereerst ingevuld door inspirerende keynote sprekers, waaronder Prof. mr. Janneke Gerards (Hoogleraar Fundamentele Rechten, Universiteit Utrecht) en Hans Bos (National Technology Officer, Microsoft Nederland). Daarnaast zullen verschillende projecten uit het VWData Startimpuls Programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) hun ideeën en bevindingen presenteren. Tevens is er een variëteit aan stands met demo’s en project video’s. Toppunt van de dag is een prikkelend plenair debat met en tussen alle deelnemers van het symposium. Het debat wordt in een setting gehouden vergelijkbaar met die van het Britse Lagerhuis.

Gelieerde evenement Conferentie Nederland Digitaal.

Het VWData symposium is een gelieerd evenement van Conferentie Nederland Digitaal. Wij nodigen u van harte uit om dit symposium bij te wonen. U kunt zich tot 11 maart 2019 aanmelden. Deelname is gratis.